ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Σκότωσαν κατά λάθος δεκάδες μαχητές σε βομβαρδισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Σκότωσαν κατά λάθος δεκάδες μαχητές σε βομβαρδισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους

Τουλάχιστον 20 σουνίτες μαχητές, μέλη φυλών που πολεμούν στο πλευρό των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε αεροπορικό βομβαρδισμό, καθώς θεωρήθηκαν κατά λάθος ότι ήταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αεροσκάφος που εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον τους ανήκε στην ιρακινή πολεμική αεροπορία ή στο συνασπισμό που πολεμά το ΙΚ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ένας εκπρόσωπος του συνασπισμού από τη Βαγδάτη δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν εκείνη την ώρα πετούσαν μαχητικά στην περιοχή της Καγιάρα.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές και τον ηγέτη μιας φυλής.

Ο Σέιχ Ναζάν Σαχρ αλ Λιχάιμπι, ο διοικητής των σουνιτών μαχητών, έκανε λόγο για 21 νεκρούς.

Όπως είπε, οι άνδρες του μπήκαν στο στόχαστρο τη στιγμή που ανασυγκροτούνταν, αφού απέκρουσαν μια επίθεση του ΙΚ.

Ο υπουργός Γεωργίας του Ιράκ, ο Φάλαχ Χάσαν Ζεϊντάν, που κατάγεται από μια φυλή της περιοχής, επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 21, ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.

Η Καγιάρα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτίως της Μοσούλης, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. Τον Αύγουστο οι ιρακινές δυνάμεις εκδίωξαν τους ακραίους ισλαμιστές από την πόλη αυτή. Ο διεθνής συνασπισμός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα κοντινό αεροδρόμιο ως βάση για την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης που ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις