Γερμανία: Η κυβέρνηση εντείνει την πίεση στη Ρωσία για τη Συρία

Γερμανία: Η κυβέρνηση εντείνει την πίεση στη Ρωσία για τη Συρία

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι "κατανοεί" τη δημόσια συζήτηση που διεξάγεται για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μετά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς του Χαλεπίου στη Συρία και τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη.

"Κατανοούμε πως κανείς σκέπτεται όλες τις επιλογές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας. "Όμως στο τέλος αυτό που είναι σημαντικό είναι να δοθεί μια ευκαιρία στην ειρήνη", πρόσθεσε.
 
Ενόψει της ανθρωπιστικής καταστροφής που συντελείται στο ανατολικό Χαλέπι, όπου δεν έχει φθάσει βοήθεια εδώ και δύο μήνες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να επιλέξει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Δαμασκού και του ρώσου συμμάχου της, ανέφεραν χθες αμερικανοί διπλωμάτες και αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον.
 
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κάλεσε από την πλευρά της για άλλη μια φορά τη Ρωσία να ασκήσει πίεση στη συριακή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση στους αμάχους του Χαλεπίου.
"Δεν θα μπορούσα παρά να καλέσω τη Ρωσία, τη Ρωσία που έχει μεγάλη επιρροή στον Άσαντ, πρέπει να θέσουμε τέρμα σε αυτό το φρικτό έγκλημα το ταχύτερο δυνατό", δήλωσε σήμερα στο Μαγδεμβούργο (ανατολική Γερμανία), στο περιθώριο μιας διάσκεψης του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). "Αυτό που συμβαίνει εκεί είναι φρικτό, πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κατάπαυση του πυρός".
 
Ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της CDU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Έλμαρ Μπροκ, υπεραμύνθηκε της ιδέας να επιβληθούν κυρώσεις για το συριακό. "Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στη Μόσχα με οικονομικές κυρώσεις", ιδιαίτερα στον τεχνολογικό τομέα, προκειμένου να αναχαιτίσουμε τη δυνατότητα της Ρωσίας να αναπτύξει το οπλοστάσιό της, δήλωσε σήμερα στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο APD.