ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Οι εφευρετικότερες αμφιέσεις του Halloween (Pics)

Viral: Οι εφευρετικότερες αμφιέσεις του Halloween (Pics)

Οι αμερικανοβρετανικές απόκριες πλησιάζουν!

Το Χάλοουιν (Halloween) αποτελεί γιορτή του δυτικού κόσμου, η οποία εορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά.

Η γιορτή αυτή συγχέεται αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής του Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, εορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν και μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά Χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια σκοτεινή παγανιστική τελετή σε μέρα χαράς και μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Η ρίζα της λέξης προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day- All Saints Day).

Δείτε στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr τις πιο δημιουργικές αμφιέσεις του Halloween και πάρτε ιδέες για τις δικές μας Αποκριές.

Source: BoredPanda.com

Σχετικές ειδήσεις