ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τι θα συμβεί στη Γη μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο (video)

Δείτε τι θα συμβεί στη Γη μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο (video)

Τριγμούς, έντονη ανησυχία και κρύο... ιδρώτα προκάλεσαν οι προειδοποιήσεις (;) από το ρωσικό στρατόπεδο περί πυρηνικών… συνεπειών σε περίπτωση «αναιδούς συμπεριφοράς» των ΗΠΑ.

Με αφορμή αυτές μάλιστα, η «Independent» ανέσυρε μια έρευνα του 2014 σχετικά με το τι ακριβώς θα συμβεί στον πλανήτη μας μετά από έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο.

Η σοκαριστική έρευνα υπολόγισε μάλιστα τις επιπτώσεις που θα είχε στη Γη μόνο ένας «περιορισμένος, τοπικός, πυρηνικός πόλεμος», με πτώση περίπου 100 πυρηνικών κεφαλών πάνω από την Ινδία και το Πακιστάν…

Εκτός λοιπόν από τους αναρίθμητους θανάτους αθώων πολιτών, θα απελευθερωθούν πέντε μεγατόνοι αιθάλης στην ατμόσφαιρα.

Η αιθάλη απορροφά θερμότητα από τον ήλιο πριν φτάσει η γη, προκαλώντας έτσι πτώση της θερμοκρασίας, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

pinakas

Η μείωση της θερμοκρασίας θα επιφέρει, με τη σειρά της, μείωση των βροχοπτώσεων κατά 9% προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες, ενώ περιοχές που βασίζονται στον πρωτογενή τομέα θα «μαστίζονταν» από λιμό.

Παράλληλα, το στρώμα του όζοντος θα επιβαρυνθεί περισσότερο, οδηγώντας σε αύξηση των εγκαυμάτων και των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος…

Σχετικές ειδήσεις