Ο πρόεδρος της Νιγηρίας απαντά στην κριτική της συζύγου του: Η θέση της είναι στην κουζίνα!

Newsroom Newsroom

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας απαντά στην κριτική της συζύγου του: Η θέση της είναι στην κουζίνα!

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τη σύζυγό του για τη διακυβέρνηση της χώρας, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υποστηρίξει πιθανή νέα υποψηφιότητά του στις επόμενες προεδρικές εκλογές, τόνισε ότι η θέση της είναι «στην κουζίνα»!

«Δεν ξέρω σε ποιο κόμμα ανήκει η γυναίκα μου, αλλά η θέση της είναι στην κουζίνα μου, στο σαλόνι μου και στο άλλο δωμάτιο», δήλωσε γελώντας ο Μπουχάρι.

Τα σχόλιά του στη συνέντευξη που παραχώρησε η Αίσα Μπουχάρι στο BBC έγιναν έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, πλάι στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Ελπίζω η γυναίκα μου να θυμηθεί ότι ήμουν (υποψήφιος) τρεις φορές (για την προεδρία) και αυτή είναι η τέταρτη που τα κατάφερα (…) Οπότε μπορώ να ισχυριστώ ότι διαθέτω περισσότερη γνώση από αυτήν και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση, επειδή στο τέλος, τα κατάφερα. Δεν είναι εύκολο να ικανοποιήσεις όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης», τόνισε ο Νιγηριανός πρόεδρος.

Στη συνέντευξη της στο BBC, η πρώτη κυρία της Νιγηρίας κατηγόρησε τους ανώτερους αξιωματούχους που διόρισε ο σύζυγος της ότι δεν έχουν «καμία αποστολή και όραμα» για τη Νιγηρία.

Παράλληλα τόνισε πως ο σύζυγος της δεν γνωρίζει το «45% με 50% των ανθρώπων που διόρισε», υπονοώντας ότι ο πρόεδρος βρίσκεται υπό την επιρροή μιας μικρής ομάδας ατόμων που δεν δρουν για το συμφέρον της χώρας.

«Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, δεν θα είμαι μέρος του κινήματος» για την επανεκλογή του, δήλωσε η Αίσα Μπουχάρι.

Ο 73χρονος Μουχαμαντού Μπουχάρι, στρατιωτικός δικτάτορας τη δεκαετία του 1980, εκλέχθηκε για τέταρτη φορά πρόεδρος της χώρας το 2015, έχοντας τη στήριξη ενός συνασπισμού κομμάτων, με κύρια δέσμευση του να συντρίψει την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δεν έχει πάντως ξεκαθαρίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2019.

«Ακόμα δεν μου έχει πει, αλλά έχω αποφασίσει ως σύζυγός του ότι αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως έχουν έως το 2019, δεν θα συμμετέχω σε μια προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ζητήσω από καμία γυναίκα να ψηφίσει όπως έκανα πριν. Δεν θα το ξακανάνω», τόνισε η πρώτη κυρία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε την απελευθέρωση 21 από τις 218 μαθήτριες του Τσιμπόκ που απήχθηκαν το 2014 από την Μπόκο Χαράμ. Όμως, οι κάτοικοι στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με λιμό που απειλεί τις ζωές δεκάδων χιλιάδων παιδιών.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, η οικονομία της οποίας είναι η μεγαλύτερη της Μαύρης Ηπείρου, βρίσκεται σε ύφεση για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, εξαιτίας κυρίως της παγκόσμιας πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved