ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Κίνδυνος ριζοσπαστικοποίησης των νεαρών Μουσουλμάνων

Αυστρία: Κίνδυνος ριζοσπαστικοποίησης των νεαρών Μουσουλμάνων

Τον έντονο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ των νέων Μουσουλμάνων της Βιέννης, σε ποσοστό πάνω από το 25%, διαπιστώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε νέους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ νέων ηλικίας 14-17 ετών, σε 30 Κέντρα Νεολαίας στην αυστριακή πρωτεύουσα για λογαριασμό του Δήμου της πόλης. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 27% των ερωτηθέντων βρίσκονται υπό λανθάνοντα κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης, το 31% παρουσιάζει ελαφρό έως μεσαίο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και το 42% είναι μετριοπαθείς.

Η ομάδα εκείνων με υψηλό κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης εκδηλώνει συμπάθεια για το «τζιχάντ», δείχνει εχθρική διάθεση απέναντι στη Δύση και επικροτεί τη βία, έχοντας ενστερνιστεί «ιδεολογία της ανισοτιμίας» απέναντι σε μη Μουσουλμάνους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο υπεύθυνος της έρευνας Κενάν Γκιουνγκιέρ, αυτοί οι νέοι μπορεί να μην είναι ριζοσπαστικοποιημένοι, ωστόσο σε ποσοστό 27% κινδυνεύουν έντονα με ριζοσπαστικοποίηση και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί να επιτευχθεί μία σταθεροποίηση τους, ώστε να μην στρέφονται σε μία τέτοια κατεύθυνση και να υπάρχει ο στόχος της επιστροφής τους σε φιλελεύθερες θέσεις.

Στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται πως ένα ποσοστό πάνω από 35% των νέων Μουσουλμάνων έχουν επιφυλακτικότητα απέναντι στη δημοκρατία.

Σχετικές ειδήσεις