Αρνητική η Αυστρία σε νέες κυρώσεις προς την Ρωσία

Newsroom Newsroom

Αρνητική η Αυστρία σε νέες κυρώσεις προς την Ρωσία

Κατά περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας τάχθηκε σε σημερινές δηλώσεις του πριν από την έναρξη του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

Οπως τόνισε, στη Συρία μπορεί να υπάρξει κάτι το θετικό μόνον εάν συμπράξουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία και ως εκ τούτου ο ίδιος εκτιμά ως λανθασμένη την ιδέα να ψηφιστούν τώρα επιπλέον κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Το σημαντικότερο θα ήταν να επιτευχθεί τώρα μία εκεχειρία στη Συρία, ενώ χρειάζεται πάλι να υπάρξει πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να περιοριστεί η ανθρώπινη δυστυχία και αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν συνεχιστούν οι συνομιλίες στην Ομάδα Επαφής, σημείωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Δεν χρειάζεται μία περαιτέρω κλιμάκωση, αλλά χρειάζεται μία αποκλιμάκωση, όπως δεν χρειάζεται επίσης ένας ολοένα και ισχυρότερος σχηματισμός μπλοκ, αλλά τουναντίον χρειάζονται διαπραγματεύσεις και διάλογος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας στις δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στη Συρία είναι τρομακτική και πρέπει να καταδικαστούν τα εγκλήματα πολέμου που συμβαίνουν εκεί, ανεξάρτητα από ποια πλευρά γίνονται, και η σημερινή Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών δίνει την ευκαιρία για την άσκηση διπλωματικών πιέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved