ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία τηλεμαχία μεταξύ Χίλαρι-Τραμπ

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία τηλεμαχία μεταξύ Χίλαρι-Τραμπ

Θα είναι χωρισμένο σε έξι ενότητες των 15 λεπτών με επίκεντρο την οικονομία, την μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική.

H Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ξημερώματα Πέμπτης (ώρα Ελλάδα) στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας τηλεμαχίας ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της, η Χίλαρι, μόνο εφησυχασμένη δεν νιώθει και επιδόθηκε σε πυρετώδεις προετοιμασίες τις τελευταίες ημέρες για αυτήν την τηλεμαχία διάρκειας 90 λεπτών την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί κι η οποία θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδας στο Λας Βέγκας.

Στο στρατόπεδο του Τραμπ, η διευθύντρια της εκστρατείας του, η Κελιάν Κονγουέι έχει μια συμβουλή για εκείνον λίγο πριν την τηλεμαχία: «μείνε συγκεντρωμένος».

Η ίδια επανέλαβε τις επιθέσεις της εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, μιας «αναγνωρισμένης ψεύτρας. Είπε ψέματα στο Κογκρέσο, είπε ψέματα στο FBI, είπε ψέματα στις οικογένειες των θυμάτων της Βεγγάζης. Λέει ψέματα κι αυτό πάντα προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά κέρδη» είπε η συνεργάτιδα του δισεκατομμυριούχου στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ενδεικτικό πάντως της έντασης μεταξύ των δύο στρατοπέδων, το γεγονός ότι η Κλίντον, σύμφωνα με ορισμένα μμε, ζήτησε να αλλάξει η ώρα εισόδου των δύο οικογενειών στην αίθουσα προκειμένου να αποφύγουν να συναντηθούν. Επομένως δεν αναμένεται να ανταλλάξουν χειραψία απόψε ο Μπιλ Κλίντον και η Μελάνια Τραμπ.

Την τηλεοπτική αναμέτρηση που ξεκινά στις 18.00 ώρα Αμερικής (04.00 ώρα Ελλάδας) θα συντονίζει ο δημοσιογράφος του Fox News Κρις Ουάλας και το ντιμπέιτ θα είναι χωρισμένο σε έξι ενότητες των 15 λεπτών με επίκεντρο την οικονομία, την μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική.

Η μητέρα ενός τεχνικού πληροφορικής που σκοτώθηκε στην επίθεση στη Βεγγάζη (Λιβύη), η Πατρίσια Σμιθ είναι επίσημη προσκεκλημένη του Τραμπ όπως επίσης ο ετεροθαλής αδελφός του Μπαράκ Ομπάμα, Μαλίκ, επιβεβαίωσε η επικεφαλής της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου.

Η δημοσιοποίηση από το Wikileaks των μηνυμάτων που υποκλάπηκαν από τον λογαριασμό Gmail του επικεφαλής της ομάδας προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, Τζον Ποντέστα, αναμένεται να απασχολήσει την αναμέτρηση.

Σχετικές ειδήσεις