Σοκ στον Καναδά από την αυτοκτονία 10χρονου κοριτσιού

Newsroom Newsroom

Σοκ στον Καναδά από την αυτοκτονία 10χρονου κοριτσιού

Ο θάνατός της προστέθηκε σε τρεις ακόμη αυτοκτονίες που σημειώθηκαν στην επαρχία Σασκατσεουάν αυτόν τον μήνα.

Μια 10χρονη αυτοκτόνησε χθες, σε μια απομονωμένη περιοχή του Καναδά, όντας το τέταρτο κορίτσι, μέλος των αυτόχθονων φυλών της χώρας που προέβη σε αυτοχειρία αυτό τον μήνα, ανακοίνωσε ο αρχηγός μιας οργάνωσης Αβοριγίνων στην επαρχία Σασκατσεουάν.

Το κορίτσι προερχόταν από την Λίμνη Ντεσαμπού, περίπου 460χλμ βορειοανατολικά του Σακσατούν της Σασκατσεουάν δήλωσε ο Μπόμπι Κάμερον από την ομοσπονδία κυρίαρχων αυτόχθονων εθνών, μια πολιτική οργάνωση Αβοριγίνων στο Σασκατσεουάν

Ο θάνατός της προστέθηκε σε τρεις ακόμη αυτοκτονίες που σημειώθηκαν στην επαρχία αυτόν τον μήνα, τόνισε ο Κάμερον, προσθέτοντας πως δεν διέθετε άλλες λεπτομέρειες. Ο καναδέζικος Τύπος έχει αναφέρει ότι δύο κορίτσια από το Στάνλεϊ Μίσιον και ένα από τη Λα Ρονζ αυτοκτόνησαν νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η διάπραξη αυτοκτονιών φανερώνει την ανάγκη για «βελτίωση της ποιότητας της ζωής», σημείωσε ο Κάμερον, όπως καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης, στέγασης και ψυχικής υγείας.

Νωρίτερα φέτος μια φτωχή κοινότητα Αβοριγίνων του Οντάριο, η Ατταουαπισκάτ, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από σειρά από απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ η αυτόχθονη κοινότητα της Μανιτόμπα επίσης ζήτησε ομοσπονδιακή βοήθεια για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Στον πληθυσμό των 1,4 εκατομμυρίων Αβοριγίνων στον Καναδά, που αντιστοιχεί σε περίπου 4% του πληθυσμού της χώρας, καταγράφονται υψηλότερα επίπεδα φτώχιας και χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με άλλους Καναδούς, ενώ οι γηγενείς κάτοικοι πέφτουν συχνά θύματα βίαιων εγκληματών, εθισμών και καταδικάζονται σε μεγαλύτερους αριθμούς σε ποινές φυλάκισης.

Τα προβλήματα που μαστίζουν τις απομονωμένες κοινότητες των Αβοριγίνων αναδείχθηκαν τον Ιανουάριο όταν ένας ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη Λα Ρονζ της Σασκατσεουάν.

Πηγή φωτογραφίας: cbc

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved