Τουρκία: Οι αρχές συνέλαβαν τις δημάρχους του Ντιγιάρμπακιρ (videos)

Newsroom Newsroom

Τουρκία: Οι αρχές συνέλαβαν τις δημάρχους του Ντιγιάρμπακιρ (videos)

Στη σύλληψη των δημάρχων της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, προχώρησε η τουρκική αστυνομία συνέλαβε, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Γκουλτάν Κισανάκ, πρώην μέλος του κοινοβουλίου πριν την εκλογή της ως δήμαρχος της πόλης και η Φιράτ Ανλί τέθηκαν υπό κράτηση ως μέρος εισαγγελικής έρευνας για σχέσεις τους με την τρομοκρατία, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές, σημειώνοντας πως πραγματοποιήθηκε έρευνα στο γραφείο τους.

Ένας συνεργάτης της Κισανάκ επιβεβαίωσε μάλιστα πως οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι της δημάρχου, χωρίς να μπορέσει να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και δίχως να γνωρίζει τις κατηγορίες με τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, η Τουρκία όρισε νέες διοικήσεις σε δεκάδες δήμους, οι κάτοικοι των οποίων στην οποία πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι, προβαίνοντας σε καθαίρεση των εκλεγμένων δημάρχων για φερόμενες σχέσεις με την τρομοκρατία.

Η 55χρονη Κισανάκ, γνωστό κουρδικό πολιτικό στέλεχος, εκλέχθηκε το 2014 ως πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης. Νωρίτερα την Τρίτη, κατέθεσε ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Άγκυρα που ερευνά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου…

Δεν κατέστη άμεσα σαφές ωστόσοαν η κατάθεση της στην επιτροπή σχετιζόταν με την κράτηση της, αμέσως μετά την επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ.

Η Ανλί συνελήφθη στην οικία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved