ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο σεναριογράφος της σειράς The Simpsons και Παντρεμένοι με παιδιά (Vids)

Σοκ στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο σεναριογράφος της σειράς The Simpsons και Παντρεμένοι με παιδιά (Vids)

Ο σεναριογράφος και παραγωγός της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων “The Simpsons”, Kevin Curran, ο οποίος αφιέρωσε 15 χρόνια στο πλάσιμο των χαρακτήρων που με τα τηλεοπτικά τους κατορθώματα μεγάλωσαν «γενιές και γενιές» ανθρώπων, πέθανε στο Λος Άντζελες σε ηλικία 59 ετών, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του, Antonia Coffman.

Ο Curran ξεκίνησε να εργάζεται για τους Simpsons το 2001 και τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει χρέη συμπαραγωγού. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε τρία βραβεία Emmy για την περιοβόητη κωμική τηλεοπτική σειρά, ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Humanitas για το επεισόδιο του "The Greatest Story Ever D'ohed".

Τη δεκαετία του ‘80 συμμετείχε στην ομάδα συγγραφής περιεχομένου για τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή "Late Night” με τον David Letterman, όπου μοιράστηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ακόμη τρία Emmys.

Παράλληλα, είχε συγγράψει πλήθος σεναρίων για επεισόδια της επίσης πολύ γνωστής σειράς «Παντρεμένοι με παιδιά», και υπήρξε ο άνθρωπος πίσω από τη φωνή του Buck the Dog.