Αναβρασμός στα Σκόπια: Το VMRO-DPMNE διέγραψε τους επτά βουλευτές που ψήφισαν «ναι»

Αναταραχή επικρατεί στο κόμμα της σκοπιανής αντιπολίτευσης…

Μάτι τρεις μήνες μετά: Γραφειοκρατεία, υψηλά ενοίκια και άδικοι νόμοι, «καίνε» τους πυρόπληκτους

Στις 23 Οκτωβρίου συμπληρώνονται τρεις μήνες από…

Καιρός Σαββατοκύριακο: Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Αλλάζει ο καιρός από σήμερα Σάββατο…

Προσοχή! Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλλιθέα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα Σάββατο (20/10)…

Ο Moody’s υποβάθμισε την Ιταλία

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's…

Σημαντικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα και στη φορολογία εξήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ (Vid)

 Σημαντικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα και στη φορολογία εξήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ (Vid)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, σε πολιτικό του άνοιγμα προς τους Αφροαμερικανούς, αλλά και τους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης υποσχέθηκε την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων «του 21ου αιώνα» στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και αλλαγές στη φορολογία με κεντρικό στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως και την υλοποίηση επενδύσεων σε τοπικές κοινότητες των ΗΠΑ που παρακμάζουν.

Σε μία ομιλία που ήταν επικεντρωμένη στα αστικά κέντρα της Αμερικής, κι ενώ απομένει χρόνος λιγότερος των δύο εβδομάδων μέχρι την 8η Νοεμβρίου, ο Τραμπ περιέγραψε το σχέδιό του για τη μεγαλύτερη πρόσβαση των νεαρών Αφροαερικανών στα δάνεια των τραπεζών. Οι πιστώσεις αυτές θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, στις τοπικές κοινότητες που μαστίζονται από την ανεργία και την παραβατικότητα.

Ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, δείχνει να προσεγγίζει τις κοινότητες των Αφροαμερικανών και των Λατίνων, ενώ παράλληλα εξαγγέλλει και τη διεύρυνση της χορήγησης φορολογικών κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση επενδύσεων αστικού χαρακτήρα.

Στις κινήσεις αυτές, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Τραμπ, περιλαμβάνονται και οι προσπάθειες μείωσης του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, αλλά και η μείωση της διαφυγής θέσεων εργασίας στο εξωτερικό, προκειμένου να δρομολογηθεί «η αύξηση των μισθών στην εσωτερική αγορά, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι βασικές ανάγκες τοπικών πληθυσμών για την κάλυψη της δαπάνης ενοικίου, αλλά και των καθημερινών λογαριασμών τους».

Ο Τραμπ πέταξε με το αεροπλάνο του στην πόλη Σάρλοτ, που αποτελεί περιφερειακό εμπορικό κέντρο για τις ΗΠΑ, αφού παραβρέθηκε στα εγκαίνια ξενοδοχείου (Trump International Hotel) στην Ουάσιγκτον, σε απόσταση λίγων τετραγώνων από το Λευκό Οίκο.

Η κίνηση αυτή του Τραμπ, να εγκαταλείψει για λίγο την προεκλογική του εκστρατεία και να παραβρεθεί σε αυτή την επιχειρηματική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να τονίσει ότι το ξενοδοχείο «ολοκληρώθηκε εντός της προϋπολογισμένης δαπάνης και γρηγορότερα από τον αρχικό σχεδιασμό», δίνοντας έμφαση στο τι μπορεί να κατορθώσει εάν εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.