ΚΟΣΜΟΣ

Εκδικείται τον θάνατο του Μπιν Λάντεν η Αλ Κάιντα

Εκδικείται τον θάνατο του Μπιν Λάντεν η Αλ Κάιντα
Μια εκστρατεία 100 επιθέσεων ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει από τα μέσα Αυγούστου το ιρακινό παρακλάδι της Αλ Κάιντα για να εκδικηθεί το θάνατο του Οσάμα...

Μια εκστρατεία 100 επιθέσεων ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει από τα μέσα Αυγούστου το ιρακινό παρακλάδι της Αλ Κάιντα για να εκδικηθεί το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν και άλλων αξιωματούχων της.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ διευκρίνισε πως αυτή η εκστρατεία άρχισε στις 15 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να αναλάβει ρητά την ευθύνη για τις πολλαπλές επιθέσεις εκείνης της ημέρας, που ήταν η πιο αιματηρή στη χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η εκστρατεία, η οποία φέρει την ονομασία "Εκδίκηση για τον Σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν και άλλους υψηλούς αξιωματούχους", άρχισε "στα μέσα του μήνα της νηστείας (Ραμαζάνι) και, αν θέλει ο Θεός, θα τελειώσει αφού φτάσει τις 100 επιθέσεις" αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που δημοσιεύεται στον ισλαμιστικό ιστότοπο Honein.

"Οι επιθέσεις αυτές θα περιλάβουν επιδρομές, επιχειρήσεις μαρτυρίου (επιθέσεις αυτοκτονίας), βόμβες στους δρόμους, επιθέσεις με πιστόλια με σιγαστήρες και ελεύθερους σκοπευτές, σε όλες τις πόλεις, τις αγροτικές περιοχές και τις επαρχίες" προειδοποιεί.

Στις 15 Αυγούστου, την ημέρα που φαίνεται ότι αποτελεί την αρχή της εκστρατείας, αφού το Ραμαζάνι άρχισε την 1η Αυγούστου, μια σειρά επιθέσεων -αυτοκτονίας, βομβιστικές και ενόπλων- σε 18 πόλεις του Ιράκ προκάλεσε το θάνατο 74 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 300, καθιστώντας την ημέρα αυτή την πιο αιματηρή στη χώρα από τον Μάιο του 2010.

Ρoή Ειδήσεων