ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας με έξι νεκρούς στη Τζαλαλαμπάντ

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας με έξι νεκρούς στη Τζαλαλαμπάντ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι τη Δευτέρα (31/10) εναντίον φύλαρχων που συμμετείχαν σε μια συνάντηση στη Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, γνωστοποίησαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Την επίθεση ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, μιας επαρχίας που γειτονεύει με το Πακιστάν και όπου δρουν τόσο οι Ταλιμπάν, όσο και μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στο τέλος της ημέρας ότι προκάλεσε πάνω από 15 νεκρούς και 40 τραυματίες. Γενικά η οργάνωση τείνει να υπερτιμά τον αριθμό των θυμάτων που προκαλούν οι ενέργειές της.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, «ένας καμικάζι πυροδότησε τη βόμβα του περί τις 13:30 (τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας) εν μέσω μιας συγκέντρωσης δημογερόντων, αρχηγών φυλών, στο σπίτι του πρώην κυβερνήτη της περιοχής Πασίρ Αγκάμ, του Χαϊστάν Χαν».

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, όλα τα θύματα είναι άμαχοι», πρόσθεσε.

Τον απολογισμό αυτό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νανγκαρχάρ, ο Χαζράτ Χουσάιν Μασρικιουάλ, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

jalalalala

Οι επικεφαλής των φυλών είχαν μια συνάντηση για να συζητήσουν σχετικά με διενέξεις που αφορούν εκτοπισμένους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν πρόσφατα έντονη ανησυχία για την τύχη των πολυάριθμων εσωτερικά εκτοπισμένων Αφγανών, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να σωθούν από τις μάχες και τις βιαιότητες: ο αριθμός τους υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 323.000, και ορισμένοι έχουν εκτοπιστεί πολλές φορές, βάσει των εξελίξεων στα μέτωπα.

Σύμφωνα με έναν από τους φύλαρχους που συμμετείχε στη συνάντηση, ο βομβιστής-καμικάζι πρώρα άνοιξε πυρ και κατόπιν πυροδότησε τη βόμβα με την οποία ήταν ζωσμένος.

Σχετικές ειδήσεις