ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Φονική ενέδρα σε αστυνομικούς – Τουλάχιστον δύο νεκροί (Vid)

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Φονική ενέδρα σε αστυνομικούς – Τουλάχιστον δύο νεκροί (Vid)

Νεκροί από τα πυρά αγνώστων έπεσαν δύο αστυνομικοί στο Des Moines, της Αιόβα, κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης που η ίδια η αστυνομία περιγράφει ως «ενέδρα».

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου κοντά στην 70η οδό και τη λεωφόρο Ορόρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων, όταν ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Είκοσι λεπτά αργότερα ένας δεύτερος αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, λίγα μόλις τετράγωνα μακριά, στη διασταύρωση της οδού Μέρλι Χέι και της λεωφόρου Σέρινταν.

Και οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν μέσα στα περιπολικά τους σε απόσταση 3 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντε Μόιν Πολ Πάριζεκ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει σαφής και άμεσος κίνδυνος για τους αστυνομικούς», δήλωσε. «Υπάρχει σίγουρα κίνδυνος εκεί έξω αυτή τη στιγμή».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως δεν θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τους φόνους.

Αυτές οι ένοπλες επιθέσεις σημειώνονται έπειτα από μια σειρά φόνων αστυνομικών, μεταξύ άλλων και σε ενέδρες στο Ντάλας και το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα. Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις 7 Ιουλίου στο Ντάλας και τρεις σκοτώθηκαν αργότερα τον ίδιο μήνα στο Μπατόν Ρουζ.

Σχετικές ειδήσεις