ΚΟΣΜΟΣ

Προς συμβιβασμό Στρος Καν - καμαριέρα

Προς συμβιβασμό Στρος Καν - καμαριέρα
Την πεποίθηση ότι οι κατηγορίες εναντίον του Νοτμινίκ Στρος Καν θα αποσυρθούν, εξέφρασε ο δικηγόρος της καμαριέρας η οποία κατηγορεί τον πρώην διευθυντή του...

Την πεποίθηση ότι οι κατηγορίες εναντίον του Νοτμινίκ Στρος Καν θα αποσυρθούν, εξέφρασε ο δικηγόρος της καμαριέρας η οποία κατηγορεί τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ για βιασμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», ο Κένεθ Τόμσον, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, έκανε την δήλωση αυτή μετά τον προγραμματισμό μιας νέας συνάντησης ανάμεσα στην κατηγορούσα αρχή και την πελάτισσά του για αύριο Δευτέρα.

«Η δική μου ερμηνεία για την επιστολή» με την οποία ορίστηκε η συνάντηση «είναι ότι πρόκειται να ανακοινώσουν ότι είτε θέτουν στο αρχείο την υπόθεση, είτε αποσύρουν ορισμένες από τις κατηγορίες», είπε ο Τόμσον.


«Αν δεν επρόκειτο να αποσύρουν τις κατηγορίες», πρόσθεσε, «δεν θα υπήρχε λόγος να συναντηθούν μαζί της. Απλώς θα πήγαιναν στο δικαστήριο την επομένη και θα έλεγαν ‘συνεχίζουμε την δίωξη’».

Ο Τόμσον είπε ότι στη συνάντηση θα παραστούν ο ίδιος και η Ντιαλό.

Εάν οι κατηγορίες αποσυρθούν, ο Στρος-Καν, που είχε δηλώσει αθώος την 6η Ιουνίου κι αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης, θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία.


Η σύλληψη του Στρος-Καν τον Μάιο μετά την καταγγελία της 32χρονης μετανάστριας ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει είχε προκαλέσει σοκ στη Γαλλία, όπου φερόταν ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία, και στο ΔΝΤ, από την ηγεσία του οποίου παραιτήθηκε.