ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Πακιστάν: 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σφοδρή σύγκρουση τρένων (Pics+Vids)

Τραγωδία στο Πακιστάν: 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σφοδρή σύγκρουση τρένων (Pics+Vids)

Τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από τη σύγκρουση δύο τρένων στο Καράτσι του Πακιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές στο Καράτσι.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Τηλεοπτικά πλάνα από το σημείο της σύγκρουσης, δείχνουν κατεστραμμένα κι αναποδογυρισμένα βαγόνια, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό επιβατών.

Μάρτυρες περιέγραψαν σε δημοσιογράφους το αίσθημα τρόμου που αισθάνθηκαν βλέποντας το ένα τρένο να εμβολίζει με μεγάλη ταχύτητα ένα δεύτερο τρένο που βρισκόταν ακινητοποιημένο στο σταθμό Quaidabad της πόλης και το βρυχηθμό της συντριβής να ακολουθείται από τις κραυγές των δεκάδων ανθρώπων που τραυματισμένοι είχαν παγιδευτεί στο εσωτερικό του.

«Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, αλλά υπήρχαν μέχρι και 1.000 επιβάτες και στα δύο τρένα» δήλωσε ο Ναζίρ Ναζίερ, συντονιστής των σωστικών συνεργείων, στο AFP.

«Έχουμε στείλει βαριά μηχανήματα και εξοπλισμό κοπής μετάλλου για την διάσωση παγιδευμένων τραυματιών στα ανατραπέντα βαγόνια», επισήμανε.

train accident

Το τραγικό δυστύχημα αποτελεί τη δεύτερη αιματηρή σύγκρουση τρένων στη χώρα, σε χρονικό διάστημα, λιγότερο των δύο μηνών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις