ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η έφεση για το Brexit

Βρετανία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η έφεση για το Brexit

Η έφεση στην δικαστική απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας του Brexit θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Τερέζας Μέι

Η έφεση που άσκησε η βρετανική κυβέρνηση ενάντια στην απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου του Λονδίνου, που αποφάνθηκε ότι χρειάζεται η έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τη διαδικασία του Brexit, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δήλωσε μια εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, διευκρινίζοντας πως η εκδίκαση της υπόθεσης δεν αφορά το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Νωρίτερα σήμερα, το Ανώτερο Δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε ότι μόνο το κοινοβούλιο έχει την εξουσία να δώσει το έναυσμα για τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, απορρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης, που δεν θεωρούσε αναγκαία την κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Πρωτίστως... το επόμενο βήμα είναι η άσκηση έφεσης και η εκδίκαση αυτής από το Ανώτατο Δικαστήριο», τόνισε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Η υπόθεση αφορά το συνταγματικό δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι τους κανόνες της ΕΕ. Δεν είναι αυτό το θέμα, οπότε η προσδοκία είναι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφανθεί επί αυτού», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις