ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016 - Ντόναλντ Τραμπ: Όχι στους πρόσφυγες χωρίς την έγκριση των τοπικών κοινοτήτων

Εκλογές ΗΠΑ 2016 - Ντόναλντ Τραμπ: Όχι στους πρόσφυγες χωρίς την έγκριση των τοπικών κοινοτήτων

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε σε υποστηρικτές του στο Μίσιγκαν και στη Μινεσότα ότι η κυβέρνησή του δε θα δέχεται πρόσφυγες, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινοτήτων, επικεντρώνοντας την κριτική του στις θέσεις της Χίλαρι Κλίντον για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

Ο Τραμπ δήλωσε στην πόλη Μινεάπολις ότι οι κάτοικοί της γνωρίζουν τις συνέπειες της «λανθασμένης συμβίωσης» με τους μουσουλμάνους από τη Σομαλία. Παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει με τις μουσουλμανικές κοινότητες στο Μίσιγκαν.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, έκρινε σκόπιμο να επισκεφτεί τόσο τη Μινεσότα, όσο και το Μίσιγκαν, κατά την τελευταία Κυριακή του προεκλογικού αγώνα, παρά το γεγονός ότι οι δύο πολιτείες υποστηρίζουν παραδοσιακά τους Δημοκρατικούς υποψηφίους για την προεδρική εκλογή στο Λευκό Οίκο.

«Εδώ στο Μίσιγκαν έχετε βιώσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που προκαλεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας, ενώ πιέζει ασφυκτικά τόσο τα σχολεία σας, αλλά και τους οικονομικούς πόρους της κοινωνίας σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην περιοχή Sterling Heights του Μίσιγκαν.

«Μία κυβέρνηση Τραμπ δε θα δεχτεί κανέναν πρόσφυγα χωρίς την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο Τραμπ ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά τις προθέσεις του, γύρω από το πρόβλημα των προσφύγων στις ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις