ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί με ένοπλη δράση ο Αλβανικός Εθνικός στρατός

Απειλεί με ένοπλη δράση ο Αλβανικός Εθνικός στρατός
Με ένοπλη δράση στο βόρειο Κόσοβο απειλεί η οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (ΑΝΑ), σε περίπτωση που οι θεσμοί του Κοσόβου δεν προβούν στη συγκρότηση...

Με ένοπλη δράση στο βόρειο Κόσοβο απειλεί η οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (ΑΝΑ), σε περίπτωση που οι θεσμοί του Κοσόβου δεν προβούν στη συγκρότηση στρατιωτικής δομής έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στην Πρίστινα.

Σε ανακοινωθέν, συντάκτης του οποίου είναι ο πολιτικός εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης, Σαζάν Τόπλιτσα, αναφέρεται ότι ο ΑΝΑ έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, ζητώντας την συγκρότηση ένοπλων στρατιωτικών δομών στο Κόσοβο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, απευθύνεται προειδοποίηση πως σε περίπτωση που αγνοηθούν τα αιτήματα αυτά του ΑΝΑ, τότε η οργάνωση θα προχωρήσει σε στρατιωτική δράση στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η οργάνωση αυτή είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της, προκειμένου να δοθεί χρόνος στους θεσμούς του Κοσόβου να συγκροτήσουν σταθερές ένοπλες δυνάμεις στο Κόσοβο. Αυτό, όμως, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση δεν συνέβη.