ΚΟΣΜΟΣ

Αρνείται τον προεδρικό μισθό ο Τραμπ: «Θα παίρνω ένα δολάριο το χρόνο»

Αρνείται τον προεδρικό μισθό ο Τραμπ: «Θα παίρνω ένα δολάριο το χρόνο»

Νέος πρόεδρος ΗΠΑ: ΜίαΕφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και στην εκπομπή «60 minutes».

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν θέλει τις 400.000 δολάρια που είναι οι ετήσιες απολαβές του Προέδρου των ΗΠΑ αντιθέτως θα δεχθεί το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου το χρόνο.

«Όχι, δεν θα πάρω τον προβλεπόμενο μισθό. Θα παίρνω μόνο ένα δολάριο το χρόνο», είπε ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε ποιος είναι ο μισθός του Αμερικανού Προέδρου.

Παράλληλα, επέκρινε όσους διαδηλώνουν σε βάρος του εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης ότι «θα πάρουν κάθε μικρό περιστατικό και θα το κάνουν μεγάλο».

Όσον αφορά τον επικεφαλής του FBI τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον άνδρα που προχώρησε σε νέα έρευνα κατά της Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση των e-mail λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ είπε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει την παραίτησή του.

«Τον εκτιμώ όπως και την υπηρεσία του. Έχει γίνει μεγάλη διαρροή, δεν υπάρχει κανένα θέμα επ' αυτού αλλά θα προτιμούσα να του μιλήσω πρώτα» είπε σχετικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Μπορεί να είχε πολύ καλούς λόγους για να κάνει ό,τι έκανε» πρόσθεσε.

Ράινς Πρίμπους: Το πρόγραμμα των 100 ημερών του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να κυβερνήσει την Αμερική και το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, είναι απολύτως διατεθειμένο να δουλέψει μαζί του, δήλωσε σήμερα το πρωί ο μελλοντικός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ράινς Πρίμπους.

Στις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του, ο Τραμπ θα έχει ως προτεραιότητες να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση, να μειώσει τους φόρους, να σκεφτεί τη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο ορίζοντας τους μεγάλους άξονες της εξωτερικής πολιτικής και να μεταρρυθμίσει τον νόμο Obamacare για την υγειονομική ασφάλιση.

«Πιστεύω πως έχουμε την ευκαιρία να τα κάνουμε όλα αυτά δεδομένου ότι έχουμε τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία και έχουμε ένα Κογκρέσο που βιάζεται να κάνει αυτή τη δουλειά», δήλωσε ο Ράινς Πρίμπους σε συνέντευξή του στο ABC.

«Αυτό που βλέπω είναι ένας πρόεδρος που ετοιμάζεται», δήλωσε ακόμη ο Πρίμπους. «Η ομάδα του στη Νέα Υόρκη είναι πολύ απασχολημένη με στόχο να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά για τον αμερικανικό λαό. Και βλέπω έναν πρόεδρο πολύ ήρεμο και χαλαρό, γαλήνιο. Είναι έτοιμος να ηγηθεί του αμερικανικού λαού».

Μάλιστα, ο Ράινς Πρίμπους προέβλεψε πως «μέσα σε 20 ή 30 χρόνια θα γραφτούν βιβλία γι' αυτόν τον πρόεδρο, για τις επιτυχίες του και για το πώς εκπλήρωσε τις υποσχέσεις του. Και για το πόσο ο αμερικανκός λαός θα έχει εκτιμησει το έργο που επιτελέσθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ».

Σχετικές ειδήσεις