ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα παραλάβει τελικά το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν, έχει «άλλες υποχρεώσεις»

Δεν θα παραλάβει τελικά το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν, έχει «άλλες υποχρεώσεις»

Ο Μπομπ Ντίλαν αποδείχτηκε «ιδιαίτερη περίπτωση» γιατί απέφυγε να επικοινωνήσει με τα μέλη της επιτροπής που τον βράβευσε - Άφησε τους συνεργάτες του να μιλήσουν εκ μέρους του.

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα πάει τελικά στη Στοκχόλμη για να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία, αφού έλαβε μια επιστολή του όπου εξηγεί ότι έχει «άλλες υποχρεώσεις».

«Θα ήθελε να μπορούσε να παραλάβει το βραβείο αυτοπροσώπως αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον λόγω άλλων υποχρεώσεών του. Υπογράμμισε ότι αισθάνεται απίστευτη τιμή για τη βράβευσή του», ανέφερε η Ακαδημία.

Τα βραβεία -ιατρικής, φυσικής, χημείας, οικονομίας και λογοτεχνίας- απονέμονται στους Νομπελίστες στις 10 Δεκεμβρίου, στην επέτειο του θανάτου του βιομηχάνου και φιλάνθρωπου Άλφρεντ Νομπέλ.

«Η Σουηδική Ακαδημία σέβεται την απόφαση του Μπομπ Ντίλαν. Είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι και αδύνατον, να μην μπορεί κάποιος να πάει στη Στοκχόλμη για να παραλάβει το βραβείο», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της, αναφέροντας τις περιπτώσεις των συγγραφέων Ντόρις Λέσινγκ και Χάρολντ Πίντερ. Και οι δύο δεν παρέστησαν στην τελετή για λόγους υγείας ενώ η Αυστριακή Ελφρίντε Γέλινεκ αρνήθηκε να πάει επειδή πάσχει από αγοραφοβία.

Σχετικές ειδήσεις