ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Τουρκία: Γιατί ρωσικό κατασκοπευτικό θα εποπτεύσει τον τουρκικό εναέριο χώρο;

Ρωσία-Τουρκία: Γιατί ρωσικό κατασκοπευτικό θα εποπτεύσει τον τουρκικό εναέριο χώρο;

Πτήση παρατήρησης θα πραγματοποιήσει ομάδα Ρώσων ειδικών στον τουρκικό εναέριο χώρο, στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας “Open Skies Treaty”.

Μία ομάδα Ρώσων επιθεωρητών θα πραγματοποιήσει πτήση παρατήρησης στον τουρκικό εναέριο χώρο, μέσα στην εβδομάδα αυτή, στο πλαίσιο της συμφωνίας “Open Skies Treaty”, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση Ρώσου αξιωματούχου (22/11).

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί με ένα αεροσκάφος An-30B, σύμφωνα με τον Σεργκέι Ρίζκοφ, που είναι υπεύθυνος του Κέντρου Μείωσης του Πυρηνικού Ρίσκου, στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρίζκοφ τόνισε ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί επί συμφωνημένου σχεδίου πτήσης, ενώ στο αεροσκάφος θα βρίσκονται και Τούρκοι ειδικοί που θα επιβλέπουν την τήρηση των συμφωνηθέντων, καθώς και τη λειτουργία των συστημάτων που διαθέτει το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την αναφερόμενη συμφωνία.

Η πτήση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου κατά τα προβλεπόμενα στη συμφωνία που έχει υπογραφεί από 34 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αλλά και τα περισσότερα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία υπογράφτηκε το 1992 και εφαρμόζεται από το 2002.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Ρoή Ειδήσεων