ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο πρωθυπουργός της Αργεντινής συνομίλησε με τον Τραμπ και... την Ιβάνκα!

ΗΠΑ: Ο πρωθυπουργός της Αργεντινής συνομίλησε με τον Τραμπ και... την Ιβάνκα!

Ο Μάκρι βρίσκεται μεταξύ των λίγων ηγετών της Λατινικής Αμερικής που επικοινώνησαν στο τηλέφωνο με τον μεγιστάνα μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παρενέβη για λίγο στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε ο πατέρας της με τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, νωρίτερα αυτό το μήνα, έκανε σήμερα γνωστό ο εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής του κράτους της Αργεντινής.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν την 14η Νοεμβρίου. Στόχος της συνδιάλεξης ήταν η αναθέρμανση της σχέσης τους που ξεκίνησε όταν οι δύο τους εργάζονταν ως επιχειρηματίες πριν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική.

«Στο τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τραμπ, το τηλέφωνο το πήρε η Ιβάνκα προκειμένου να πει ένα γεια. Οι δυο τους γνωρίζονται από τότε που εκείνη ήταν πολύ νέα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου στην απάντηση που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σχετικό ερώτημα που έθεσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το τηλεφώνημα, στο πλαίσιο των συγχαρητηρίων προς τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, στόχευε στην αποκατάσταση των «προσωπικών δεσμών» που οι δύο άνδρες απέκτησαν ενώ συνεργάζονταν ως επιχειρηματίες, επισήμανε η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Σουζάνα Μαλκορά, παρά το γεγονός ότι ο Μάκρι είχε δημοσίως ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Μάκρι διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες στις εφημερίδες της Αργεντινής ότι δηλαδή κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο κατασκευής ουρανοξύστη, για το οποίο ο δισεκατομμυριούχος των ακινήτων επιχειρεί να πάρει άδεια από τις δημοτικές Aρχές του Μπουένος Άιρες.

Ο Μάκρι συναντήθηκε με τον Τραμπ πριν από δεκαετίες ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του, του Φρανσίσκο Μάκρι.

Σχετικές ειδήσεις