ΚΟΣΜΟΣ

H τελευταία σύνοδος του Συμβουλίου Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

H τελευταία σύνοδος του Συμβουλίου Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

H τελευταία σύνοδος του Συμβουλίου Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) πριν από το 5ο συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις 16-18 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι.

Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων.

Στην ατζέντα βρέθηκε η έγκριση όλων των θεμάτων που αφορούν το επερχόμενο 5ο συνέδριο, όπως η έγκριση του Σχεδίου Πολιτικού Ντοκουμέντου η συζήτηση για τον απολογισμό της προηγούμενης τριετίας και του προγραμματισμού για την τριετία 2017-2020, η έγκριση αναγκαίων καταστατικών αλλαγών για τη βελτίωση της λειτουργίας του κόμματος, καθώς και η έγκριση της ένταξης οκτώ νέων κομμάτων στο ΚΕΑ.

Τέλος, το Συμβούλιο Προέδρων του ΚΕΑ συζήτησε και για τη διαμόρφωση πρότασης για το νέο ηγετικό σχήμα του κόμματος που θα προκύψει από το συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε για τη θέση του Προέδρου του ΚΕΑ είναι αυτή του Γκρέγκορ Γκίζι, που είναι ηγετική φυσιογνωμία και βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke). Η υποψηφιότητα Γκίζι υποστηρίχθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Συμβούλιο Προέδρων του ΚΕΑ.

Σχετικές ειδήσεις