ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις μελών του ISIS στην Ισπανία: Έφερναν τζιχαντιστές στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Συλλήψεις μελών του ISIS στην Ισπανία: Έφερναν τζιχαντιστές στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε παράνομο δίκτυο διακίνησης μεταναστών με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ανακοίνωσε σήμερα (28/11) το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, οι τέσσερις συλληφθέντες ανακρίνονται για διασυνδέσεις με δύο υπόπτους που προφυλακίστηκαν τον περασμένο χρόνο στην Αυστρία για πιθανή σχέση με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Δύο από τους συλληφθέντες είναι κάτοικοι της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, ενώ οι άλλοι δύο δρούσαν στην Ανδαλουσία, την επαρχία της νότιας Ισπανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρείται ότι χρησιμοποίησε το δίκτυο διακίνησης μεταναστών για να περάσει τζιχαντιστές στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εγκατέλειψαν τη Συρία για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο, αναφέρει το υπουργείο.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι τζιχαντιστές που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο 2015.

Από τότε που η Ισπανία αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής το 2015, οι Aρχές έχουν προφυλακίσει περίπου 168 υπόπτους για ανάμειξη στο δίκτυο των τζιχαντιστών.