ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Τραγική ειρωνεία–Ο πατέρας του πιλότου είχε επίσης πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα (Pics)

Κολομβία: Τραγική ειρωνεία–Ο πατέρας του πιλότου είχε επίσης πεθάνει σε αεροπορικό δυστύχημα (Pics)

Ο «ήρωας» πιλότος της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία είχε χάσει τον επίσης πιλότο πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα.

Ο Μιγκέλ «Μίκι» Κιρόγκα, 54 ετών, ήταν ο άνθρωπος που πετούσε το αεροπλάνο της πτήσης CP-2933 της βολιβιανής εταιρείας LaMia Airlines. Ο γρήγορος τρόπος σκέψης του και η απόφαση του να αδειάσει τα καύσιμα πριν επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση θεωρούνται οι λόγοι που έξι άτομα επέζησαν της τραγωδίας.

17351803

Σήμερα, προέκυψε ότι ο πατέρας του Μίκι, Ορλάντο Κιρόγκα, ήταν επίσης πιλότος που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1963, σε ηλικίας 53 ετών, όταν ο Μίκι ήταν μωρό μόλις ενός έτους.

001

Μάλιστα η μεγάλη αγάπη του πατέρα του για το ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με τον ηρωισμό του κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης το 1963, οδήγησε τις Αρχές της Βολιβίας στην απόφαση να ονομάσουν ένα γήπεδο προς τιμήν του, το Ολυμπιακό Στάδιο Ορλάντο Κιρόγκα.

3ADB822300000578 0 image a 12 1480453289878

Ο Μίκυ μεγάλωσε προσπαθώντας να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και παρότι δεν τον γνώρισε, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι ήταν η έμπνευσή του, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι μετά το δυστύχημα, η μητέρα του, Ίλσε Μενάτσο, επέστρεψε στην Κοτσαμπάμπα και χρόνια αργότερα παντρεύτηκε έναν άλλο πιλότο, τον Αβραάμ Πράντα, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του Μίκυ ίδρυσαν τη δική τους αεροπορική εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Ενημερωθείτε ΕΔΩ για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία.

Σχετικές ειδήσεις