ΚΟΣΜΟΣ

Φρικιαστικό: Τζιχαντιστής σχεδίαζε να δηλητηριάσει παιδιά με παγωτό

Φρικιαστικό: Τζιχαντιστής σχεδίαζε να δηλητηριάσει παιδιά με παγωτό

Σε ένα από τα γράμματα του 17χρονου Mohammed O. που αντάλλασε με τονYusuf T., αποκαλύπτεται το φρικιαστικό σχέδιό του να δολοφονήσει παιδιά με δηλητηριασμένο παγωτό και να ανατινάξει νηπιαγωγείο με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Ο 17χρονος, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση καθώς συνδέεται με τη βομβιστική επίθεση του Απριλίου σε ναό των Σιχ στη γερμανική πόλη Essen της Γερμανίας, σύμφωνα με το RT.

Το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που φέρεται ότι αντάλλασαν οι δύο τζιχαντιστές τον Αύγουστο, ενώ και οι δύο ήταν υπό κράτηση, αποκαλύφθηκε: «Δουλεύω σαν παγωτατζής και πουλάω παγωτό σε πολλά παιδιά. Θα μπορούσα, σύμφωνα με τον νόμο της Σαρία, να δηλητηριάσω το παγωτό για να σκοτώσω παιδιά;» ρωτάει ο 17χρονος τον Yusuf, προτείνοντάς του παράλληλα να βάλει εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο και να ανατινάξει το νηπιαγωγείο.

Εκτός από τον σχεδιασμό της επίθεσης σε παιδιά, ο 17χρονος ρώτησε τη γνώμη τζιχαντιστών για το κατά πόσο μπορεί να βιάσει τις κόρες απίστων. Ωστόσο, ο Yusuf ζήτησε από τον Mohammed να σταματήσει να του στέλνει γράμματα, φοβούμενος ότι θα μπορούσαν να καταστρέψουν από μόνοι τους τις ελπίδες για μια πιο επιεική ποινή.

«Αν κάποιος δει τα γράμματα θα πρέπει να ξεχάσουμε μια επιεική ποινή. Mohammed θα πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι δεν είναι πια νηπιαγωγείο», του απάντησε.

Ο 17χρονος ωστόσο φαινόταν αρκετά αισιόδοξος για την έκβαση της δίκης και του ζήτησε να προμηθευτούν ένα κινητό για να μπορέσουν να συζητήσουν επιθέσεις λεπτομερώς, στέλνοντάς του μια λίστα με ονόματα και τηλέφωνα πιθανών συνεργών τους στο Gelsenkirchen, της Γερμανίας.

Η λίστα με τα ονόματα βρέθηκε σε συσκευή του Yusuf κατά τη διάρκεια της δίκης στο Essen, ενώ τα γράμματα ανακαλύφθηκαν από φύλακα. Η δίκη του Yusuf και δύο άλλων κύριων υπόπτων για την επίθεση στον ναό αναμένεται να ξεκίνησει στο Essen την επόμενη εβδομάδα, με τον δικηγόρο του Mohammed O. να αρνείται να σχολιάσει τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία.

Σχετικές ειδήσεις