ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: «Δεν ήταν ατύχημα, οι παίκτες της Σαπεκοένσε δολοφονήθηκαν»

Κολομβία: «Δεν ήταν ατύχημα, οι παίκτες της Σαπεκοένσε δολοφονήθηκαν»

Η Νότια Αμερική παραμένει συγκλονισμένη από τη συντριβή του αεροσκάφους, που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, Σαπεκοένσε.

Ο Μόισες Σάντος, ένας από τους παίκτες που δεν επέβαιναν στην μοιραία πτήση, καταγγέλλει ότι δεν πρόκειται για ένα ατύχημα, αλλά για δολοφονία από λάθος του πιλότου.

santos

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail τόνισε σχετικά: «Δεν ήταν ατύχημα, οι φίλοι μου δολοφονήθηκαν. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από τέτοιους ανθρώπους. Αυτός ο πιλότος κατέστρεψε πολλές οικογένειες και ολόκληρη την πόλη του Σαπέκο», κατήγγειλε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, αναφερόμενος στις κατηγορίες πως το αεροσκάφος δεν είχε επαρκή καύσιμα, λόγω της εμμονής του πιλότου.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της συντριβής του αεροσκάφους

Τα δύο αεροσκάφη που μεταφέρουν τις σορούς 50 ποδοσφαιριστών της βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου Σαπεκοένσε προσγειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο του Τσαπέκο, στη νότια Βραζιλία, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Εβδομήντα -ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν- μεταξύ αυτών σχεδόν ολόκληρη η ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Σαπεκοένσε, όταν αεροσκάφος της εταιρείας LAMIA Bolivia που όπως όλα δείχνουν ξέμεινε από καύσιμα κατέπεσε και συνετρίβη τη νύχτα της Δευτέρας 28ης Νοεμβρίου σε ορεινή περιοχή στην κεντρική Κολομβία. Μόλις έξι άνθρωποι επέζησαν. Μεταξύ αυτών τρεις ποδοσφαιριστές.

Σχετικές ειδήσεις