ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη στη Μεσόγειο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος (Vids)

Συνετρίβη στη Μεσόγειο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος (Vids)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-33 του Πολεμικού Ναυτικού συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ στη Μεσόγειο, όταν έσπασε το καλώδιο που θα το ακινητοποιούσε, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και το Reuters.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ο πιλότος του είναι σώος.

Το Su-33 είναι το δεύτερο αεροσκάφος που καταστρέφεται από το σμήνος του Κουζνέτσοφ κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει αποστολής του στη Μεσόγειο. Νωρίτερα, ένα μαχητικό MiG-29 είχε συντριβεί όταν έμεινε από καύσιμα, επειδή το πλήρωμα καταστρώματος δεν είχε καταφέρει να επιδιορθώσει εγκαίρως το καλώδιο που «γραπώνει» τα αεροσκάφη κατά την προσγείωση τους στο αεροπλανοφόρο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη πολεμική αποστολή του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου Κουζνέτσοφ, το οποίο στις 15 Νοεμβρίου πήρε το «βάπτισμα του πυρός», βομβαρδίζοντας τζιχαντιστές του ISIS και της Αλ Νούσρα στις επαρχίες Χομς και Ιντλίμπ στη Συρία.

Το αεροπλανοφόρο μεταφέρει αεροσκάφη και μαχητικά ελικόπτερα, ανάμεσά τους καταδιωκτικά SU-33, MiG-29-KUBR και το ελικόπτερο Ka-53K.

Μετέβη στη Συρία προκειμένου να ενισχύσει τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που βρίσκονται στη χώρα και επιχειρούν στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης τον Σεπτέμβριο 2015.

Σχετικές ειδήσεις