ΚΟΣΜΟΣ

Ζωντανή η «νεκρή» κόρη του Καντάφι;

Ζωντανή η «νεκρή» κόρη του Καντάφι;
Το κορίτσι που μέχρι σήμερα θεωρούνταν νεκρό, θύμα των αμερικανικών βομβαρδισμών τον Απρίλιο του 1986 είναι ζωντανό...

Το κορίτσι που μέχρι σήμερα θεωρούνταν νεκρό, θύμα των αμερικανικών βομβαρδισμών τον Απρίλιο του 1986 είναι ζωντανό όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που βρέθηκαν στο αρχηγείο του Καντάφι.

Η Χάννα, η υιοθετημένη κόρη του Καντάφι που «σκοτώθηκε» πριν από 25 χρόνια είναι ζωντανή και ζει στην Τρίπολη του Λιβάνου, όπου εργάζεται ως γιατρός.

Μάλιστα ο Λίβυος δικτάτορας είχε μετατρέψει σε μαυσωλείο το δωμάτιό της μέσα στο αρχηγείο του, υποστηρίζοντάς πως είναι νεκρή για προπαγανδιστικούς – τότε - λόγους

Στο δωμάτιό της, μετά την κατάληψη του αρχηγείου από τους εξεγερμένους βρέθηκαν DVD’s της αμερικανικής σειράς Sex And The City και CD’s των Backstreet Boys.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι η κόρη του Καντάφι ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην αγγλική γλώσσα στο Βρετανικό Συμβούλιο πριν από 4 χρόνια, το 2007. Επίσης βρέθηκε μία φωτογραφία της όπου είναι μαζί με την αδελφή της, Aϊσα Καντάφι.

Αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν το 1986 το στρατηγείο του Καντάφι ως αντίποινα μετά την ανατίναξη από Λίβυους πράκτορες νυχτερινού κλαμπ στο Βερολίνο.
Τότε είχαν δείξει σε Αμερικανό δημοσιογράφο το σώμα ενός παιδιού και του είχαν πει πως επρόκειτο για την Χάννα.

Ο Καντάφι μετέτρεψε σε μαυσωλείο το δωμάτιο της κόρης του, τοποθετώντας τα έπιπλα σε γυάλινες προθήκες

Είκοσι χρόνια μετά το «θάνατό» της το καθεστώς Καντάφι διοργάνωσε ομώνυμο φεστιβάλ για την Ελευθερία και την Ειρήνη στη μνήμη της.

Όταν πάγωσαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Καντάφι στην Ελβετία τον περασμένο Φεβρουάριο, το όνομα της Χάννα δηλώθηκε ως ένα από τα 23 μέλη της οικογένειας με ημερομηνία γεννήσεως την 11η Νοεμβρίου του 1986.

Πριν από λίγες ημέρες, έγγραφο αποκάλυψε ότι ένας οδοντίατρος προσέφερε τις υπηρεσίες του το 2008 στην Χάννα, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να το σχολιάσει.