ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Τουρκία: Πρεσβείες και προξενεία στο στόχαστρο του ISIS

Συναγερμός στην Τουρκία: Πρεσβείες και προξενεία στο στόχαστρο του ISIS

Ηχογραφημένο μήνυμα τρόμου από τον νέο εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο νέος εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους με το πρώτο του ηχογραφημένο μήνυμα απηύθυνε μήνυμα προς τους υποστηρικτές της οργάνωσης καλώντας τους να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια σε πρεσβείες και προξενεία της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο, προτρέποντας τους παράλληλα να μην εγκαταλείψουν την ιρακινή πόλη Ταλ Αφάρ καθώς οι τζιχαντιστές μάχονται για να αντικρούσουν πολυμέτωπες επιθέσεις στην πόλη.

«Καταστρέψτε τα οχήματα τους, κάντε επιδρομές... στα κρησφύγετα τους ώστε να πάρουν μια γεύση από τα βάσανα που περνάτε και μην δεχτείτε να πειστείτε να εγκαταλείψετε την πόλη», τόνισε στο μήνυμα του ο Αμπι αλ Χασάν αλ Μουχάζεν στο πρώτο του μήνυμα ως εκπρόσωπος της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε μέσω του δικτύου Αλ Φουρκάν, που αποτελεί προπαγανδιστικό όργανο του ΙΚ.

Ο Μουχάζερ απείλησε πως οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους θα στοχοθετούν «την κοσμική τουρκική κυβέρνηση αποστατών σε κάθε σημείο ασφάλειας, σε στρατιωτικές θέσεις, σε σημεία οικονομικού ενδιαφέροντος ακόμη και σε κάθε πρεσβεία και προξενείο της σε όλες τις χώρες του κόσμου».

Δεν ήταν άμεσα σαφής η αυθεντικότητα του μηνύματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιβεβαίωσαν τον Σεπτέμβριο ότι ο προηγούμενος υπεύθυνος προπαγάνδας της οργάνωσης, Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία, στις 30 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις