ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο Ρέντσι «παγώνει» την παραίτησή του μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού

Ιταλία: Ο Ρέντσι «παγώνει» την παραίτησή του μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού

Ειδήσεις για ιταλικό δημοψήφισμα: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ιταλία.

Υπό το βάρος της πίεσης του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα για τη «συγκράτηση» της πολιτικής κρίσης μετά το θρίαμβο του «όχι» στο δημοψήφισμα ο Ματέο Ρέντσι «παγώνει» την παραίτησή του έως την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Νωρίτερα, διαρροές του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού ανέφεραν πως ο Ρέντσι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να έχει εγκριθεί εντός ημερών.

Κατά πληροφορίες που διέρρευσαν ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα ζητήσει, πιθανότατα, ψήφο εμπιστοσύνης από τους γερουσιαστές, για να επισπεύσει την έγκριση του προϋπολογισμού. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως, έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να προσφέρουν την στήριξή τους στην κυβερνητική συμμαχία.

Κατά συνέπεια, εκτός από θεαματικές εκπλήξεις, την πολιτική εμπιστοσύνη τους θα εκφράσουν, όπως πάντα, το Δημοκρατικό Κόμμα και η Νέα Κεντροδεξιά. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, παρά την ήττα του στο δημοψήφισμα, ο Ματέο Ρέντσι δεν εννοεί να αποσυρθεί από την πολιτική, ούτε να παραιτηθεί από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Λευκός Οίκος: Ο αντίκτυπος από το ιταλικό δημοψήφισμα μένει να εξακριβωθεί

Οι ΗΠΑ διατηρούν μια σημαντική σχέση με την Ιταλία και ο αντίκτυπος του δημοψηφίσματος με επίκεντρο την συνταγματική αναθεώρηση μένει να εξακριβωθεί, γνωστοποίησε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Θα προειδοποιούσα εναντίον του ενδεχομένου να περιγράψουμε σε ένα υπερβολικά ευρύ φάσμα τις ενδεχόμενες επιπτώσεις αυτού του αποτελέσματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος προειδοποίησε επιπλέον ότι θα ήταν καλό να μην προβαίνει κανείς σε συγκρίσεις μεταξύ χωρών όπου επικρατεί ατμόσφαιρα λαϊκισμού, όπως η Βρετανία, όπου οι πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψει η χώρα τους την ΕΕ και των Αμερικανών που εξέλεξαν πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» τόνισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

«Καταγράφουμε κάποιες ευρύτερες τάσεις που αξίζει να αναλυθούν, ωστόσο υπάρχει ένας κίνδυνος να υπεραπλουστεύουμε αυτήν την ανάλυση».

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα

Σχετικές ειδήσεις