ΚΟΣΜΟΣ

«Καταπέλτης» το Συμβούλιο της Ευρώπης για Τουρκία: Ο Ερντογάν παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

«Καταπέλτης» το Συμβούλιο της Ευρώπης για Τουρκία: Ο Ερντογάν παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Ειδήσεις | Τουρκία: Οι διώξεις από την τουρκική κυβέρνηση χιλιάδων δασκάλων, αστυνομικών, στρατιωτικών και δημόσιων λειτουργών μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και το σύνταγμα της Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα επιτροπή νομικών εμπειρογνωμόνων τουΣυμβουλίου της Ευρώπης.

«Μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση προχωρούν πέραν αυτού που επιτρέπεται από το τουρκικό Σύνταγμα και από το διεθνές δίκαιο», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι είναι γνωστοί ως η Επιτροπή της Βενετίας.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως «η μέθοδος της αποκάθαρσης του κρατικού μηχανισμού φαίνεται να χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσία».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Παρασκευή (09/12/2016) οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις ακαδημαϊκών στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, για τους οποίους η Άγκυρα υποστηρίζει ότι έχουν σχέσεις με τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν ότι ήταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις