ΚΟΣΜΟΣ

SOS εκπέμπουν οι εξεγερμένοι της Τρίπολης

SOS εκπέμπουν οι εξεγερμένοι της Τρίπολης
Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια κάνουν οι εξεγερμένοι της Λιβύης, μέσω του ηγέτη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ...

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια κάνουν οι εξεγερμένοι της Λιβύης, μέσω του ηγέτη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη βεγγάζη, ο ηγέτης του CNT τόνισε: «Καλούμε όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους λέμε πως η Τρίπολη έχει ανάγκη από φάρμακα, προϊόντα πρώτων βοηθειών και χειρουργικά υλικά. Ακόμα, υπάρχει έλλειψη τροφίμων».

Ο Αμπντελτζαλίλ, τόνισε πως οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, σαμποτάρουν τους κατοίκους της Τρίπολης, κόβοντας την παροχή νερού στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ενώ τέλος, αναφέρθηκε στον φόβο του για έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες:

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες, οφείλουν να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους στις λιβυκές τράπεζες, ιδίως καθώς πλησιάζει το τέλος της γιορτής του Άιντ ελ-Φιτρ».

Επί του εδάφους, ο ηγέτης της εξέγερσης διαβεβαίωσε πως συνεχίζονται οι συνομιλίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρηνική είσοδος των εξεγερμένων στην παραλιακή πόλη Σύρτη, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Μία εβδομάδα μετά τη νικηφόρα επίθεση των εξεγερμένων στην Τρίπολη, η ζωή ανακτά σταδιακά τους ρυθμούς της στην πρωτεύουσα, κυρίως με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Παρατηρήθηκαν μόνο κάποιοι πυροβολισμοί.