ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία της Σαπεκοένσε: «Δεν μας είπαν να φορέσουμε ζώνη»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία της Σαπεκοένσε: «Δεν μας είπαν να φορέσουμε ζώνη»

Η αεροπορική τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους.

Δύο εβδομάδες από τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρίας LaMia στην Κολομβία, ένας από τους έξι διασωθέντες μίλησε για πρώτη φορά για τα τελευταία λεπτά πριν την τραγωδία.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος Rafael Henzel, που επέβαινε στο αεροσκάφος δήλωσε πως πως κανείς δεν ενημέρωσε τους ταξιδιώτες ότι έπρεπε να φορέσουν ζώνη, προσθέτοντας πως «συνεχίζαμε να πετάμε χωρίς να έχουμε ιδέα για αυτό που επρόκειτο να συμβεί».

«Όταν ένας από τους επιβάτες ρώτησε μία αεροσυνοδό πόση ώρα χρειάζεται για την προσγείωση, εκείνη απάντησε: "Δέκα λεπτά". Αμέσως μετά την απάντησή της ξαφνικά τα φώτα έσβησαν και σταμάτησαν οι κινητήρες», είπε ο Henzel.

«Τότε, όλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και έδεσαν τις ζώνες τους», είπε ο 43χρονος δημοσιογράφος συμπληρώνοντας ότι αμέσως μετά το αεροσκάφος συνετρίβη.

Ο δημοσιογράφος που τραυματίστηκε στα πλευρά, δήλωσε πως σώθηκε «από τύχη και επειδή ξύπνησα την ώρα που περνούσαν οι διασώστες», ενώ είπε πως μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί άρχισε να φωνάζει τα ονόματα των συναδέλφων του, οι οποίοι όμως είχαν όλοι χάσει τη ζωή τους.

Δείτε εδώ το χρονικό της συντριβής

Σχετικές ειδήσεις