ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Συρία: Χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι – Φοβούνται να αποχωρήσουν (Vid)

Τρόμος στη Συρία: Χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι στο Χαλέπι – Φοβούνται να αποχωρήσουν (Vid)

Ειδήσεις | Χαλέπι:Η έναρξη της επιχείρησης εξόδου των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίουμπορεί να καθυστερήσει μέχρι αύριο υπό το φόβο αντιποίνων, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Orient TV, που υποστηρίζει την αντιπολίτευση.

Οι εκπρόσωποι των ανταρτών δηλώνουν ότι η ειρηνευτική συμφωνία εξακολουθεί να εφαρμόζεται, παρά την καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Εκπρόσωπος της ανταρτικής ομάδας Τζάμπα Σαμίγια, δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός ισχύει. Τοπικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας και της Ρωσίας, βρίσκεται σε ισχύ.

Ο ΟΗΕ έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπλοκή στα σχέδια για την αποχώρηση μαχητών και αμάχων από περιοχές στα ανατολικά του Χαλεπίου, είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ώστε η εκκένωση να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Θέματα ( UNOCHA).

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα ότι η σύγχυση που υπάρχει γύρω από την απομάκρυνση αμάχων και των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι αποδεικνύει την ανάγκη ανάπτυξης παρατηρητών του ΟΗΕ στο έδαφος προκειμένου να διαχειριστούν την εφαρμογή της διαδικασίας εκκένωσης.

“Η Γαλλία επιθυμεί την ανάπτυξη παρατηρητών του ΟΗΕ στο έδαφος, ενώ μπορούν να έχουν ρόλο και οργανισμοί όπως ο Ερυθρός Σταυρός”, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στο τηλεοπτικό κανάλι France 2.

Σχετικές ειδήσεις