ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν προς ΕΕ: Έχουμε «Plan B» εάν δεν καταργηθεί η βίζα

Ερντογάν προς ΕΕ: Έχουμε «Plan B» εάν δεν καταργηθεί η βίζα

Δεδομένου ότι η Τουρκία έχει αρνηθεί να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, όπως ζητούσε η ΕΕ, οι Βρυξέλλες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο μέτρο.

Η Τουρκία «θα έχει PLAN B» εάν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία με την ΕΕ για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να διευκρινίζει σε τι είδους εφεδρικά σχέδια αναφέρεται.

Η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες -στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Άγκυρα για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο- έχει «παγώσει» καθώς η κυβέρνηση Ερντογάν αρνείται να προχωρήσει σε τροποποίηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, όρο τον οποίο θέτει η ΕΕ για να δώσει το «πράσινο φως».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάρακ Ομπάμα για τη Συρία και το Ιράκ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση στην Συρία και το Ιράκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν σήμερα οι δύο ηγέτες, προσθέτοντας πως ο Ομπάμα τον ρώτησε πώς μπορεί να βοηθήσει όταν ο Τούρκος πρόεδρος του περιέγραψε τις δυσκολίες στην απομάκρυνση ανθρώπων από το Χαλέπι της Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα μαζί με τον πρόεδρο της Σλοβενίας, τόνισε παράλληλλα πως 1.150 άμαχοι και τραυματίες έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από το Χαλέπι.

«Πριν από λίγο είχαμε μια μακράς διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ομπάμα. Δεν συζητήσαμε μόνο την κατάσταση στην Συρία, αλλά επίσης στο Ιράκ», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Συζητήσαμε το συνεχιζόμενο πρόβλημα της απομάκρυνσης του πληθυσμού... ο Ομπάμα με ρώτησε πως μπορεί να βοηθήσει και του εξήγησα το πώς».

Σχετικές ειδήσεις