ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Απόδραση από το Χαλέπι για 1.300 αμάχους – Χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι (Vid)

Συρία: Απόδραση από το Χαλέπι για 1.300 αμάχους – Χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι (Vid)

Ειδήσεις | Χαλέπι:Μια οχηματοπομπή με λεωφορεία που μεταφέρουν ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από το ανατολικό Χαλέπι στη Συρία έφτασε στην ανταρτοκρατούμενη πόλη αλ Ρασιντίν νωρίς σήμερα το πρωί (19/12), δήλωσε αξιωματούχος των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Άχμαντ αλ Ντμπις, επικεφαλής μιας μονάδας γιατρών και εθελοντών που συντονίζει την απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε ότι «σχεδόν 20 λεωφορεία που μετέφεραν ανθρώπους από το Χαλέπι έφτασαν νωρίς σήμερα Δευτέρα» στην περιοχή αυτή δυτικά της μητρόπολης.

«Υπάρχουν εδώ περίπου 1.200 με 1.300 άνθρωποι», πρόσθεσε.

Παράλληλα 500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια, τα οποία βρίσκονται στην επαρχία Ιντλίμπ και πολιορκούνται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η απομάκρυνση των τραυματιών και άλλων αμάχων από τα δύο αυτά χωριά έχει τεθεί ως προϋπόθεση για την απομάκρυνση όσων παραμένουν παγιδευμένοι στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο ανατολικό Χαλέπι.

Αργά χθες Κυριακή ο σύμβουλος ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Γιαν Έγκελαντ είχε δηλώσει ότι οι πρώτες απομακρύνσεις αμάχων από τα δύο χωριά θα γίνουν στη διάρκεια της νύχτας, όμως πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι χιλιάδες ακόμη περιμένουν για να αναχωρήσουν.