ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικη επίθεση Βερολίνο: Ελεύθερος ο ύποπτος για το χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Τρομοκρατικη επίθεση Βερολίνο: Ελεύθερος ο ύποπτος για το χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Ειδήσεις για τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο:Δεν υπήρχανεπαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου.

Ελεύθερος αφέθηκε από τις γερμανικές Αρχές ο ύποπτος που συνελήφθη για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, οι αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου.

«Ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ έπειτα από εντολή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν αποκάλυψαν προς το παρόν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις υποψίες» σε βάρος του, εξηγεί η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου. «Οι εμπειρογνώμονες της μονάδας εγκληματολογικών ερευνών δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν ως αυτή την στιγμή την παρουσία του υπόπτου στην καμπίνα του φορτηγού» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομία και οι εισαγγελικές Αρχές είχαν νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι ο Πακιστανός, που έφθασε στη Γερμανία στα τέλη του 2015, πιθανόν δεν είναι ο δράστης της επίθεσης κι ότι ένας «επικίνδυνος εγκληματίας αναμφίβολα διαφεύγει».

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο ύποπτος έδωσε μακροσκελή κατάθεση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο βερολίνο

Σχετικές ειδήσεις