ΚΟΣΜΟΣ

Νέο τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία – Εκτροχιάστηκε τρένο (Pics+Vid)

Νέο τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία – Εκτροχιάστηκε τρένο (Pics+Vid)

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι είναι νεκροί και περισσότεροι από 40 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου υπερταχείας διέλευσης κοντά στην πόλη Κανπούρ, στη βόρεια ομόσπονδη πολιτεία του Ούταρ Πραντές.

Το δυστύχημα έγινε σήμερα στις 05:30 το πρωί (τοπική ώρα), όπως γνωστοποίησε στέλεχος των ινδικών σιδηροδρόμων, ενώ την αμαξοστοιχία αποτελούσαν 14 βαγόνια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

 a64833cc ccac 11e6 a1a7 f672457d0d7f

Η κυβέρνηση θα δώσει 350.000 ρουπίες (5.133,43 δολάρια) στις οικογένειες των νεκρών, 50.000 ρουπίες στους βαριά τραυματίες και 25.000 ρουπίες σε αυτούς που φέρουν απλά τραύματα, διευκρίνισε.

Ο εκτροχιασμός του τρένου είναι ο πιο θανατηφόρος που έγινε στην Ινδία από το 2010, ενώ προκαλεί σοβαρό προβληματισμό για τις συνθήκες ασφάλειας στο ινδικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια Ινδοί καθημερινά.

Το σύστημα πάσχει από τη χρόνια έλλειψη επενδύσεων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η πόλη Καμπούρ, περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά της Λάκναου, της πρωτεύουσας του κρατιδίου, αποτελεί μεγάλο σιδηροδρομικό κόμβο, καθώς από εκεί περνούν εκατοντάδες τρένα καθημερινά.

Περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά χρησιμοποιώντας το τεράστιο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, το τέταρτο σε μέγεθος παγκοσμίως. Αν και παρουσιάζει μεγάλα κενά ασφαλείας, το δίκτυο αυτό παραμένει το κύριο μέσο μεταφοράς που επιτρέπει την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων στη μεγάλη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, παρά τον ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιρών.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ινδία καθώς μεγάλο μέρος του εξοπλισμού των σιδηροδρόμων είναι απαρχαιωμένο.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Ούταρ Πραντές τον Μάρτιο του 2015 στοίχισε τη ζωή 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό 150.

Το σοβαρότερο δυστύχημα σημειώθηκε το 1981, όταν αμαξοστοιχία έπεσε σε ποτάμι προκαλώντας τον θάνατο 800 ανθρώπων.

Σχετικές ειδήσεις