ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στον αέρα: Πολωνός απειλούσε ότι θα πυροδοτήσει βόμβα σε αεροσκάφος

Τρόμος στον αέρα: Πολωνός απειλούσε ότι θα πυροδοτήσει βόμβα σε αεροσκάφος

Η τσεχική αστυνομία συνέλαβε έναν Πολωνό λίγη ώρα μετά την κατεπείγουσα προσγείωση που αναγκάστηκε να κάνει στην Πράγα ο πιλότος ενός επιβατικού το οποίο εκτελούσε πτήση από την Λας Πάλμας (Κανάριες Νήσοι, Ισπανία) προς τη Βαρσοβία, διότι ο άνδρας, που επέβαινε στο αεροπλάνο, απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Μίλαν Χοβάνετς.

Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737 της πολωνικής εταιρείας Enter Air, οδηγήθηκε σε απομονωμένη περιοχή του αεροδρομίου καθώς η αστυνομία της Τσεχίας διεξήγαγε έρευνα. Σύμφωνα με ιστοτόπους παρακολούθησης της αεροπορικής κίνησης, οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Πράγας γίνονται και πάλι κανονικά.

Ο Χοβάνετς, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την τσεχική δημόσια τηλεόραση, απέφυγε να διευκρινίσει εάν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος. Ωστόσο λίγο αργότερα, σε αναρτήσεις του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας διαβεβαίωσε πως «δεν φαίνεται να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» και ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

«Ένας άνδρας που απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα (...) συνελήφθη από την αστυνομία», είχε πει νωρίτερα ο Χοβάνετς, διευκρινίζοντας ότι «ο άνδρας αυτός είναι Πολωνός, όπως η πλειονότητα των επιβατών» του Μπόινγκ.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ρίχαρντ Κλίμα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, διευκρίνισε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους ζήτησε να του επιτραπεί η κατεπείγουσα προσγείωση στην τσεχική πρωτεύουσα εξαιτίας της απειλής του επιβάτη.

Όλοι οι επιβαίνοντες, περίπου 160 συνολικά, αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος και περνούν τη νύχτα στην Πράγα καθώς επρόκειτο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από τις τσεχικές Αρχές στο Μπόινγκ. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, όπως διευκρίνισε ο Χοβάνετς.

Σχετικές ειδήσεις