ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Αστυνομικοί στο Μόλενμπεκ ασθένησαν ομαδικά λόγω... εξουθένωσης

Βέλγιο: Αστυνομικοί στο Μόλενμπεκ ασθένησαν ομαδικά λόγω... εξουθένωσης

Αστυνομικοί στη συνοικία των Βρυξελλών Μόλενμπεκ δήλωσαν μαζικά ασθενείς σήμερα (6/1) παραπονούμενοι ότι η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν τους έχει… εξουθενώσει!

Το Μόλενμπεκ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας από τότε που έγινε γνωστό ότι οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 είχαν ζήσει εκεί. Οι περίπολοι και άλλα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο έπειτα από δύο συντονισμένες επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο.

«Κάνουν λόγο για υπερβολικό φόρτο εργασίας, το οποίο μπορώ να καταλάβω. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα ούτε το 2015, ούτε το 2016», δήλωσε ο Γιόχαν Ντε Μπέκερ, ο επικεφαλής της αστυνομίας Δυτικών Βρυξελλών, όπου υπάγεται και το Μόλενμπεκ.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενισχύσεις σε αστυνομικούς δεν πραγματοποιήθηκαν, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν εγκρίνει την κατ' οίκον διαμαρτυρία.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ασθένεια για τη βάρδια που περιελάμβανε την απογευματινή περίπολο χθες Πέμπτη και ξανά σήμερα το πρωί, σύμφωνα πάντα με τον Ντε Μπέκερ.

Το αστυνομικό τμήμα των Δυτικών Βρυξελλών ανακοίνωσε πάντως ότι αστυνομικοί από άλλες περιοχές κάλυψαν τα κενά.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει.

Σχετικές ειδήσεις