ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεοπτικό "θέαμα" το κυνήγι του Μπιν Λάντεν

Τηλεοπτικό "θέαμα" το κυνήγι του Μπιν Λάντεν
Η προσπάθεια των ΗΠΑ να εξουδετερώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν θα παρουσιαστεί σε ένα δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Η προσπάθεια των ΗΠΑ να εξουδετερώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν θα παρουσιαστεί σε ένα δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και ανώτερους αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.


Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του δικτύου History Channel το ντοκιμαντέρ "Στoχεύοντας τον Μπιν Λάντεν" θα μεταδοθεί στις 6 Σεπτεμβρίου και θα χρησιμοποιεί δραματικές αναπαραστάσεις και βίντεο από τις ειδήσεις για να εξετάσει όσα γίνονταν στα παρασκήνια επί των ημερών αρκετών κυβερνήσεων των ΗΠΑ για τον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Ο σύμβουλος επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας Τομ Ντόνιλον, ο πρώην διευθυντής της CIA Μάικλ Βίνσεντ Χέιντεν, και ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας Τζον Ο. Μπρέναν είναι μεταξύ αυτών που έχουν δώσει συνέντευξη για το πρόγραμμα αυτό.

Η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης Κάθριν Μπίγκελοου επίσης εργάζεται πάνω σε ένα ταινία μεγάλου μήκους για το "κυνήγι" του ηγέτη της Αλ Κάιντα που αναμένεται να βγει στις αίθουσες στα τέλη του 2012.