ΚΟΣΜΟΣ

Υστερία στην πρωθυπουργική οικία του Ισραήλ

Υστερία στην πρωθυπουργική οικία του Ισραήλ
Ο καβγάς μεταξύ της συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Σάρα Νετανιάχου, και μιας οικιακής βοηθού...

Ο καβγάς μεταξύ της συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Σάρα Νετανιάχου, και μιας οικιακής βοηθού απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, προσθέτοντας ένα ακόμη επεισόδιο σε μια από τις πλέον μακρόχρονες πολιτικές σαπουνόπερες στο Ισραήλ, για τις θρυλούμενες συγκρούσεις της πρώτης κυρίας με το βοηθητικό προσωπικό της πρωθυπουργικής οικίας.

Αυτή τη φορά η Σάρα Νετανιάχου επίπληξε την εν λόγω οικιακή βοηθό για πλημμελή φροντίδα του 96χρονου πατέρα του Νετανιάχου. Η ασιατικής καταγωγής εργαζόμενη φέρεται να καταλήφθηκε από υστερία και άρχισε να χτυπά το κεφάλι της στα πλακάκια του δαπέδου και στα έπιπλα του δωματίου.

Την ίδια ώρα, ακουγόταν από την πρωθυπουργική οικία η κ. Νετανιάχου που κραύγαζε «Ασφάλεια, ασφάλεια!» και οι φρουροί έσπευσαν τρέχοντας στο χώρο, όπου βρίσκονταν οι δύο γυναίκες.

Λεπτομέρειες για τα γεγονότα στην πρωθυπουργική κατοικία έδωσε ένα ανακοινωθέν του ίδιου του Γραφείου του πρωθυπουργού, λίγο αφότου η γυναίκα από το Νεπάλ παραπονέθηκε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την κατάσταση, που σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «τελικά προκάλεσε την απόλυση» της Ασιάτισσας οικιακής βοηθού.

Η Σάρα Νετανιάχου απέρριψε την όλη φημολογία, χαρακτηρίζοντάς τη «διαβολική», ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ επέκριναν το γεγονός ότι το γραφείο του πρωθυπουργού ασχολήθηκε με συμβάντα «ιδιωτικής φύσης».