ΚΟΣΜΟΣ

Οι επιβάτες της πτήσης 666 με προορισμό την «Κόλαση» να προσέλθουν στον έλεγχο των εισιτηρίων...

Οι επιβάτες της πτήσης 666 με προορισμό την «Κόλαση» να προσέλθουν στον έλεγχο των εισιτηρίων...

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Φινλανδίας δεν είναι προληπτικός και αψηφώντας τις δεισιδαιμονίες επέλεξε να μην αλλάξει τα τυχαία στοιχεία της πτήσης Finnair AY666, η οποία απογειώθηκε από την Κοπεγχάγη με προορισμό το Ελσίνκι σήμερα Παρασκευή και 13 στις 12:15 το μεσημέρι. Κι αν νομίζετε ότι αυτά τα «σημάδια» δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν έναν προληπτικό επιβάτη να αλλάξει πτήση, τότε το γεγονός ότι ο κωδικός αποσκευών για το αεροδρόμιο του Ελσίνκι είναι HEL (κόλαση) ίσως να σας πείσει να το ξανασκεφτείτε.

Παρότι η Finnair πραγματοποιεί την εν λόγω πτήση πολλά χρόνια τώρα, κάθε φορά που συμπίπτει με την ημερομηνία Παρασκευή και 13 το όλο ζήτημα αποκτά άλλη…βαρύτητα.

Η τελευταία πτήση με παρόμοια στοιχεία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου, 2016 και προσγειώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα, με μόλις τρία λεπτά καθυστέρηση.

«Το γεγονός έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο μεταξύ των πιλότων. Δεν είμαι προληπτικός άνθρωπος. Είναι μόνο μια σύμπτωση για μένα» δήλωσε σχετικά ο πιλότος Juha-Pekka Keidasto πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

«Αν υπάρχει κάποιος επιβάτης που ανησυχεί σχετικά με το 666 και όλες αυτές τις συμπτώσεις, το πλήρωμα καμπίνας είναι πάντα πρόθυμο να τους βοηθήσει», πρόσθεσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φοβίες της Παρασκευής και 13 και του αριθμού 666 έχουν μάλιστα τη δική τους επίσημη ορολογία στα αγγλικά και αναφέρονται ως “hexakosioihexekontahexaphobia” (εξακοσιαεξηνταεξιφοβία) και “paraskevidekatriaphobia”, (Παρασκευηκαιδεκατριαφοβία) προερχόμενες από τα ελληνικά.

Σχετικές ειδήσεις