ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση»

Συρία: «Καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση»
Με το σύνθημα «καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση» θα συνεχιστούν και αύριο οι κινητοποιήσεις στη Συρία...

Με το σύνθημα «καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση» θα συνεχιστούν και αύριο οι κινητοποιήσεις στη Συρία, σύμφωνα με ακτιβιστές, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας.

Ένας πολίτης σκοτώθηκε στη Χομς την αυγή, στη συνοικία Ναζιχίν, με πυροβολισμούς να ακούγονται και σε άλλες συνοικίες, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.

Στην Ιντλέμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από επίθεση του στρατού κατά του χωριού Αλ Ράμα.

Επίσης στην Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία, ένα κοριτσάκι 10 ετών υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί από σφαίρες που είχε δεχτεί χθες κοντά στην έδρα της αστυνομίας, καθώς βρισκόταν σε ένα ταξί, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες δήλωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υιοθετήσει αύριο επισήμως το εμπάργκο της στις εισαγωγές συριακού πετρελαίου, το οποίο δεν αφορά ωστόσο τα τρέχοντα συμβόλαια και θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Νοεμβρίου κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας.

Με την αφορμή αυτή, η ΕΕ θα επεκτείνει επίσης τις κυρώσεις της με το πάγωμα αγαθών και την απαγόρευση της χορήγησης βίζας σε τέσσερις επιχειρηματίες που κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ όπως και σε τρεις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων μία τράπεζα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.