ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Συνέλαβαν τον μακελάρη του Ρέινα (pic+vid)

Κωνσταντινούπολη: Συνέλαβαν τον μακελάρη του Ρέινα (pic+vid)

Τρομοκρατική επίθεση Κωνσταντινούπολη: Τον μακελάρη του κλαμπ Ρέινα έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές Αρχές, που εδώ και 16 ημέρες είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Όπως αναφέρει το CNN Turk, οι Aρχές συνέλαβαν τον Abdulkadir Masharipov στη συνοικία Esenyurt της Κωνσταντινούπολης μαζί με τον 4χρονο γιο του.

Η Hürriyet μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφία του λίγο μετά τη σύλληψη του, στην οποία απεικονίζεται ο δράστης με αίματα και χτυπημένος.

Ο συλληφθείς οδηγείται στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ανακριθεί κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας, ώστε να ομολογήσει τις πράξεις του.

Το χρονικό του μακελειού

Λίγες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου ένας ένοπλος εισέβαλε στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος και αφαίρεσε τη ζωή από 39 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 69.

Ο ένοπλος σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στο κλαμπ και ανοίξει πυρ αδιακρίτως.

Την ευθύνη για τρομοκρατική ενέργεια ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια πράξη εκδίκησης για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Δείτε τη φωτογραφία από τη σύλληψη του μακελάρη στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις