ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις πολιτών

Ιταλία: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις πολιτών
Νέες τροπολογίες κατέθεσε στη γερουσία της Ρώμης ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις οποίες δίνει το πράσινο φως στους δήμους να αναρτούν στο διαδίκτυο...

Νέες τροπολογίες κατέθεσε στη γερουσία της Ρώμης ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις οποίες δίνει το πράσινο φως στους δήμους να αναρτούν στο διαδίκτυο τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν σε αυτές και όλους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να αναφέρουν στις δηλώσεις τους ποιους τραπεζικούς οργανισμούς διατηρούν μόνιμα (υπό τη μορφή λογαριασμών, επενδύσεων, πακέτων μετοχών κ.λπ.) και αν έχουν συνάψει επίσης σχέσεις με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Σε ότι αφορά στη φοροδιαφυγή, οι τροπολογίες προβλέπουν υποχρεωτική φυλάκιση για όσους «κρύβουν» από τις δηλώσεις τους ποσά υψηλότερα των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, αποφάσισε να καταργήσει την έκτακτη εισφορά όσων κερδίζουν πάνω από 90.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, επέκρινε έντονα τις κυβερνητικές προτάσεις. «Πρόκειται για αλλαγές απαράδεκτες. Πρέπει να γίνουν δεκτές από το Κοινοβούλιο οι προτάσεις των υπευθύνων της τοπικής αυτοδιοίκησης».