ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Επίθεση στην πλατεία Ταξίμ σχεδίαζε ο τρομοκράτης του Reina

Αποκάλυψη: Επίθεση στην πλατεία Ταξίμ σχεδίαζε ο τρομοκράτης του Reina

Λεπτομέρειες από την πρώτη κατάθεση του Abdulkadir Masharipov, του μακελάρη του κλαμπ Reina, δίνουν στη δημοσιότητα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Masharipov, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, είχε αρχικά πάρει εντολή να επιτεθεί στην περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία Ταξίμ και οι οδηγίες ήρθαν από την Ράκα, το συριακό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, όπως είπε στην κατάθεσή του στην αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. Ωστόσο, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή.

«Ήρθα στην Τουρκία από το Ιράν πέρυσι τον Ιανουάριο αφότου είχα λάβει εντολές για να συμμετάσχω στον πόλεμο στη Συρία. Εγκαταστάθηκα στο Ικόνιο. Κατά την παραμονή μου εκεί ήρθε η εντολή από τη Ράκα. Μου έδωσαν την εντολή να πραγματοποιήσω επίθεση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Ταξίμ», δήλωσε ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης σημειώνοντας ότι έστειλε βίντεο από την πλατεία Ταξίμ σε αυτούς από τους οποίους έπαιρνε εντολές στη Ράκα.

«Έφτασα στην πλατεία Ταξίμ, αλλά τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα. Δεν θεώρησα ότι ήταν δυνατόν να πραγματοποιήσω μία επίθεση εκεί. Επικοινώνησα με το άτομο που μου έδινε εντολές. Αποφασίσαμε ότι δεν ήταν δυνατή μία επίθεση εκεί και μου ζήτησε να βρω έναν καινούργιο στόχο στην περιοχή. Πήρα ένα ταξί γύρω στις 10 το βράδυ και άρχισα να ψάχνω στην παραλιακή. Το Reina μου φάνηκε κατάλληλο. Δεν φαινόταν να έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ενημέρωσα το άτομο που μου έδινε τις εντολές, λέγοντάς του ότι το κλαμπ είναι κατάλληλο μέρος. Δέχτηκε και μου είπε να κάνω την επίθεση εκεί. Πήγα στο Zeytinburnu με ταξί, πήρα το όπλο από το σπίτι που έμενα, γύρισα στο Reina και πραγματοποίησα την επίθεση», πρόσθεσε.

«Μην με σκοτώσετε» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς όταν εισέβαλαν στο διαμέρισμα όπου κρυβόταν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Reina

Σχετικές ειδήσεις